Wat klanten schrijven……………….

september/oktober 2023.

Voor 5 personen tickets geboekt naar Zuid Afrika en dan?
Gelukkig zijn we bij Annemieke beland, zij heeft in overleg met mij onze reis gepland en diverse mooie locaties geboekt. Ook hebben we onze minivan bij Annemieke geboekt. Helaas heeft het weer ons in deze reis flink tegen gezeten, storm en heel veel regen, waardoor verschillende locaties omgeboekt moesten worden. We gaan beslist nog een keer, het is verschrikkelijk mooi in Zuid Afrika.
Annemieke bedankt voor je hulp, ik heb je al aangeraden bij diverse kennissen.

P. van B.

 

 

13 augustus 2023

Beste Annemie, 

 
We zijn inderdaad nèt terug van 3 weken Zuid Afrika. Wat een reis. We hebben zoveel meegemaakt en gedaan, dat ik/we er nog van bij moeten komen.
 
Over jouw bijdrage hebben we de volgende feedback: 
 
– alles was goed geregeld. We hebben nergens voor verrassingen gestaan , alles was duidelijk. De routebeschrijvingen waren ook zeer handig! 
-auto verhuur was super. Goede auto, geen gedoe, alles duidelijk. Heel fijn. En goede prijs. 😊
 
– We zijn zeer enthousiast over de lodge in Grietjie. We hebben hier echt genoten. Waren 4 super dagen. 
– Accomodaties in  de Magoebaskloof was echt fantastisch. Mooie omgeving, heerlijke baskets die je kunt bestellen, zeer veel hulp van het personeel, goede voorzieningen, zelfs bij het koude en natte weer wat wij hadden (houtkachel, elektrische deken, verwarming). Echt een aanrader. Ben heel benieuwd hoe het is om hier te zitten met mooi(er) weer. 
– de overgang van Grietjie naar Nelspruit was een fikse. Daar hebben we echt aan moeten wennen. We zijn er ook achter gekomen, dat we liever in de natuur zitten, dan in de stad, maar dat is een persoonlijke ontdekking. De guesthouse was wel gezellig en mooi, met het uitzicht en het groen. 
-We zijn niet tevreden over de eerste overnachting in Johannesburg. Na een lange reis, was dit een schamel onderkomen: er was geen verwarming of elektrische deken/kruiken oid. We kwamen in het donker aan, niemand heeft ons ontvangen, … etc etc
Was geen leuk begin van de reis. We hielden eerlijk gezegd ons hart vast voor de rest….
-De Farm bij Bela Bela, was wel echt heel bijzonder. Super goede ontvangst, heeeeel erg lekker gegeten. Goede service, verwarming, we mochten de leeuwen mee gaan voeren in de ochtend. Echt een ervaring. En SUPER mooie omgeving. En Mega grote kamer. 
– na Nelspruit kwam de overnachting in Swaziland. Dit was weer een hele grote overgang. Het was iets te primitief naar onze zin. Het kamp lag 12 kilometer helemaal de bush in. Geen ontvangst van telefoon etc. Slechte electrriciteit. Het was een echte bush experience (beestjes liepen in de kamers, dode insecten). Dit was niet wat wij zochten. We zijn hier daarom maar 1 nacht gebleven en door gegaan naar een andere. 
 
(Van de andere kant was dit echt wel een “afrika- ervaring” .)
 
– de tips van de restaurants waren ook erg fijn: we zijn bij restaurant bij Mica geweest, super leuk en hadden dit zelf nooit gevonden! Hoedspruit hebben we ook bezocht omdat we dat al kennen, maar dan een ander restaurant.
 
FEEDBACK VAN ONS
 
De routebeschrijvingen zijn superfijn. Toch extra backup als de wifi het niet doet.  
En de tips waar te lunchen onderweg enzo waren erg fijn. 
 
Kortom: we hebben mede door jouw samengestelde route heel veel verschillende kanten van Zuid Afrika gezien. Dank hiervoor. Het was zéér afwisselend en hierdoor hebben we Zuid Afrika op verschillende manieren leren kennen en duidelijker gekregen wat we ècht fijn vinden. 
 
Bedankt voor alle zorg en werk,
Groetjes J.  en A en Guusje. 

 

Hoi Annemieke,

Dank om ook  beide auto’s, perfect geregeld te hebben. En heerlijk comfortabel beide. Wat een fantastisch land is Zuid Afrika. Alle verhalen die we hoorden (positief en negatief) zijn alleen maar positiever uitgevallen voor ons. Vriendelijke mensen, heerlijk eten, prachtige landschappen, en dieren. We zijn nu heel blij en voldaan thuis gekomen in Nederland.

Fam. D.

 

 

24 juni 2023.   De klanten hebben al voorpret, nadat ze hun privé reisboekje hebben ontvangen. Hoe leuk is dat.

Hoi Annemie,

Wij hebben samen  het reisboekje gelezen en  hebben  er nu al van genoten!

Dank je wel voor de zorg en de tips. 
Erg fijn.
 
Bedankt, en lets keep in touch 🙂
 
J, A en G.

 

Ik bemiddel, niet alleen huurauto’s voor Zuid Afrika, maar voor de gehele wereld. Zoals deze mooie Truck in de USA.

Ook kan ik goede huurauto’s boeken voor jullie:

Februari 2022.      Beste Annemie,      Ik ben je dankbaar voor je hulp! De prijs is, vergeleken met de prijs die ik kreeg via internet bij diverse huurbedrijven, prima!  Ik ben blij dat ik om jouw hulp heb gevraagd en die heb gekregen.  Fijn ook, dat je zo snel reageert! Bedankt en ik ga je zeker onthouden!    Wie weet tot ooit!  Vriendelijke groet, Mirjam 

Oktober 2021

Wij, Saijah (27) en Sophie (27), twee vriendinnen wilden heel graag in oktober 2021 naar Zuid-Afrika op vakantie, voornamelijk voor de natuur, de cultuur, de dieren (safari), het weer, het eten en om er even tussenuit te gaan. 

Na het spontaan boeken van een vliegticket beseften wij dat we geen idee hadden waar wij moesten beginnen met het plannen van onze reis. Niet alleen hadden wij nog geen idee wat wij eigenlijk precies wilde doen, ook covid maakte het lastig om uit te vinden wat de mogelijkheden waren.

Wij hebben contact opgenomen met Annemieke om advies in te winnen. Al snel kwam zij met het idee om een reisgids voor ons te maken. 

Na een kennismakingsgesprek te hebben gehad waarin wij onze wensen, ons budget en het tijdsbestek hebben doorgegeven en besproken, heeft Annemieke een volledig uitgestippelde route op papier gezet. Tijdens dit gesprek deelde Annemieke vol passie en enthousiasme haar ervaringen over Zuid-Afrika met ons.  

In deze reisgids was van A tot Z alles geregeld. Wij konden alle informatie vinden over de route, het vervoer, de accommodaties, dichtstbijzijnde horecagelegenheden, bezienswaardigheden, excursies en overige tips. Annemieke had al onze wensen in de reisgids meegenomen en zelfs wat extra tips en informatie over dingen die op onze route lagen. Alles was volledig uitgeschreven, super duidelijk en uitgebreid. Ook gaf zij ons tips en advies over wat wel en niet mee te nemen, wat te doen in geval van nood en waar extra op te letten (ook in verband met veiligheid). 

Bij het uitspreken van onze huivering om op vakantie te gaan tijdens deze covid periode stelde Annemieke ons gerust en gaf ons alle informatie die wij nodig hadden om hier zelf een beslissing over te maken. Ze hield het reisadvies nauwlettend in de gaten en informeerde ons over de up to date informatie en eventuele wijzigingen.  

Volledig voorbereid stapte wij het vliegtuig uiteindelijk in om aan onze onvergetelijke reis te beginnen. Bij aankomst was dan ook alles geregeld en verliep het vlekkeloos.  

Dankzij Annemieke hebben wij een volledig onbezorgde reis gehad, zonder geregel en hoefde we nergens over na te denken. Dit zorgde ervoor dat wij met volle 100% konden genieten van het prachtige land en alles wat het te bieden heeft. 

We zijn op plekken gekomen wat we zelf nooit hadden gevonden of naar toe waren gegaan. Het was absoluut een onvergetelijke ervaring.  

Zelfs tijdens de reis was Annemieke bereikbaar en hielp ons met een klein probleempje tijdens het huren van de auto waarbij het personeel onze boeking niet kon vinden. Annemieke belde met het autoverhuurbedrijf en zorgde dat het alsnog allemaal geregeld werd (zonder extra kosten).  

Het contact met Annemieke was super fijn en het voelde allemaal heel vertrouwd. Ook de locals die ons tijdens onze reis verwelkomde bij de accommodaties waren door Annemieke geïnformeerd en waren heel vriendelijk en behulpzaam.  

Uiteindelijk was het allemaal uitstekend te doen tijdens corona. De bevolking was onwijs blij met onze komst en waren heel vriendelijk. Wij hebben ons geen enkel moment onveilig gevoeld.  

Wij hebben een prachtige reis gemaakt, onwijs genoten en raden het absoluut aan om via Annemieke een reis naar Zuid-Afrika te boeken!  

Nogmaals heel erg bedankt! 

Liefs,   Saijah en Sophie 

 

Heerlijk gehad

   

Zo helaas weer thuis, maar bij deze laten wij je weten dat we het super hebben gehad, Annemieke. Heel veel dank voor de geweldige trip.

We begonnen de reis vanaf Schiphol, via Johannesburg, Port Elizabeth. Daar kregen we onze huurauto, die jij ook had geregeld. En tot onze verbazing kregen we ook een upgrade.

Accomodatie in Addo, vlakbij de ingang van het Addo olifanten park. Olifanten hoefde je niet te zoekn, die vonden ons wel en we konden heel dichtbij komen, wat een mooie, grote beesten zeg, super gewoon, zeker die baby’s. Ook andere dieren gezien zoals Kudu, buffels, heel veel mooie vogels ook en zelfs een Caracal. Dat was een bonus en ook zeer ongewoon, werd ons verteld dat we die zagen Top gewoon. Helaas hadden de leeuwen zich verstopt, maar ja je kan niet alles hebben he. Vandaar een paar dagen in Knysa en gelogeerd in een super B&B, met een heerlijk zwembad. Veel leuke uitstapjes gedaan, heerlijk gegeten ook. Vandaar naar het Binnenland, Prince Albert via de Meiringspas, mooi hoor. Gelogeerd in een zeer mooi en aparte B&B. Daar in wat wijn estates wijn geproefd o.a.en ook kaasgeproefd bij de plaatselijke Dairy Farm. Leuk charmant dorpje, met vriendelijke mensen.

Vandaar via de Swartbergpas en Oudshoorn weer verder. Wat is die Swartberpas super mooi, was blij dat we een krachtig motor in de auto hadden, af en toe stijl naar boven op de gravel road, maar wat een mooie rotsten en uitzichten en soms ook eng die dieptes (hoogtevrees…)Maar had dit nooit willen missen. Met af en toe een Baviaan langs de weg…. Bij Kobus se gat (ha ha wat een naam) koffie gedronken om even indrukken te verwerken. Vandaar richting Somerset West met een tussen overnachting. Daar de laatste dagen verbleven. En weer in goede B&B.  De omgeving bekeken en heerlijk gegeten. Wat zullen we die goede keuken missen straks. Franshoek vonden we super druk met toeristen, jammer. Ook weer wijn geproefd daar. Blijft lekker gewoon.

We wilde helemaal niet naar huis, maar ja, moest wel he.

Bedankt voor alle tips, voor geweldige restaurants, de route en het advies voor de auto en alle top B&B’s geweldig. We willen snel weer terug en dan weer met een reis die jij voor maakt.

groetjes R en J

 

Top vakantie gehad.

Posted on September 4, 2018   

We zijn ondertussen al een weekje thuis en aan het nagenieten van de reis.

Alles is heel goed verlopen. Aangekomen, auto opgehaald en naar eerste guesthouse gereden. Alles vlot gevonden en ingecheckt zodat we nog naar Apartheidsmuseum konden. Daarna waren we in reismodus en hebben we zoals aangegeven in jouw reisplan alle bestemmingen vlot bereikt. De guesthouses waren allemaal heel mooi en verzorgd. De lodge in de Drakensbergen stak er wel bovenuit. Echt prachtig daar.

Ook al hebben we vele kilometers gereden, doordat je toch hier en daar een tussenstop toegevoegd had, was het met de kids heel goed te doen. Nooit echt hele lange dagen in de auto. Er zijn op zo’n reis natuurlijk heel veel hoogtepunten, maar waar we het meeste van genoten hebben is de uitzichten op de Panoramaroute, het strand van Sodwana Bay, Wandeling in Drakensbergen en Tsitsikamma, Selfdrive safari in Addo.

Heel erg bedankt voor alle hulp bij het plannen van de reis.

gr

 Ben, Kim, Miel en Anna

Deze reis gaan we nooit meer vergeten…… 

Dag Annemieke,

We hebben echt een fantastische reis gehad! Die gaan we nooit meer vergeten!

Ik snap dat iedereen die ik spreek over Zuid-Afrika zo positief zijn. Het is echt de moeite waard om een keer te bezoeken.

Ik zal de hoofdlijnen van onze reis eruit pakken:

De eerste stop was helemaal top! We waren zo blij dat we werden opgepikt en niet meer een auto hoefden te regelen zo laat.

Prima verblijf gehad met heerlijk ontbijt.

Met de huurauto ging het mis: Er werden opeens 2 auto’s bezorgd. We hadden de eerste al geaccepteerd dus het andere verhuurbedrijf weggestuurd. Later bleek dat deze auto niet over de brief beschikte om de grens over te gaan. Dit hebben we dus op kantoor van Euopacar bij de luchthaven in orde moeten maken. Een hoop tijd verloren gegaan waardoor we pas s ‘avonds in Hazyview belande. Geen groot probleem, maar leuk is anders.

Hazyview en de lodge waar we sliepen was prima! Geweldig om die panoramaroute te doen! Wel even uitkijken voor de pothholes..

Leuke mensen in de lodge,  het weggetje naar de lodge is wel scary. Ook daar voor het eerst in het donker gereden in ZA. Iets waar we nooit aan zullen wennen zijn de mensen die op de snelweg lopen. Met name (kleine) kinderen. Levensgevaarlijk, maar goed wij zijn dat ook niet gewend. We zijn trouwens ook in die lift geweest in Graskop, die is aan te raden.

De volgende lodge is geweldig! Sander, de eigenaar is zo toegewijd aan zijn job. Hij zorgt echt voor de persoonlijke aandacht. Echt geweldig, hij weet alles en komt ook met suggesties. Vanuit daar het Kruger park in gegaan. 1 x met eigen auto, 1 x gamedrive. Dit gaf een leuke afwisseling Tip: Bezoek Jessica: Dit is een tam nijlpaard. Tip2: Bezoek het rehabiliteits centrum, je kunt hier allerlei dieren voeren en van dichtbij zien. Was beide geweldig!

Vervolgens naar Swaziland. Leuk om een keer gezien te hebben, wij zouden het echter niet nog een keer doen. Het gedoe bij de douane vond ik geen pretje. Ze hebben me nog teruggestuurd naar de douane van ZA omdat er een stempel zou missen. Was helemaal niet waar, ze zaten me te pesten. Verblijf in accommodatie was op zich prima, toch was de overgang misschien wat groot waardoor we het niet zo speciaal vonden. Maar toch leuk dat we Swaziland nu ook kennen. Ben daar nog aangehouden door de politie, reed 42 km te hard. Moest cash betalen. Geweigerd, moest met een ticket naar het dichtbij zijnde politiebureau. Zonder dat ze zelf meegingen. Dat heb ik ook niet gedaan. Ik had al uitgelegd dat ze de bon naar Europcar moesten sturen. Nou ik hoor het wel. 120 rand kan er wel van af.

(Reactie van Annemieke: top gedaan Jeroen, goed aangepakt, als het goed is hoor je niets meer van die bon)

Sint Lucia. Heel leuk dorpje. Wel toeristisch, maar wij zaten gelukkig in een rustige periode. Leuke boottocht gedaan waar we veel nijlpaarden hebben gezien. Vanuit daar ook een game-drive gedaan in het SuSluwe park. Heel mooi park, misschien wel mooier dan Kruger. B&B was op zich prima. Wij hadden het geluk dat we de enige waren in deze B&B. Hadden het rijk voor ons alleen.

Drakenberg. Geweldige lodge! Wat een service daar en een geweldige eigen cottage. Heerlijk gegeten daar. We hebben daar vooral gewandeld. We hebben de parken even links laten liggen. Nog wel Giant Castle gezocht Waarvan wij vooraf dachten dat het een kasteel was  LOL

Toen de tussenstop. Geweldige plaats om een tussenstop te doen! We hebben daar een rondleiding geboekt, en veel dieren van dichtbij kunnen zien.

Vervolgens weer terug naar de eerste B&B. Daar hadden we dan ook de eigenaren ontmoet wat de eerste keer niet zo was. Hele fijne mensen! We hebben bewust Johannesburg niet meer bezocht. We kwamen voor de natuur en de beestenboel, alles was goed verlopen en dat wouden we graag zo houden.

Afrika was geweldig! Mooi land om op vakantie te gaan. Ik zeg eerlijk dat ik er niet zou kunnen wonen. Daar is het verschil met Europa mij te groot. We hebben ook gesprekken gehad met Afrikaners, omdat ik allerlei vragen had. Ik wou meer dan alleen als toerist door het land reizen. Ben erachter gekomen dat het economisch en politiek gezien een zeer complex land is. Ik hoop het beste voor dit land want de mensen zijn fantastisch.

Ik wil je nogmaals bedanken voor je service! Je hebt ons echt geholpen om de reis goed in te delen. We hebben zon 3000 km gereden. Dat was voldoende en ontzettend veel gezien. Ooit zullen we terugkeren. Dan voor een rondje Kaapstad  Dan zal ik wederom contact met je opnemen.

Groetjes, Jeroen & Vanina

April 2018

Veel gezien….

Aangekomen op de luchthaven was het even zoeken hoe we afgehaald werden, maar dit is uiteindelijk toch gelukt.

Het verblijf bij Willem en Yvonne was goed te noemen, niets op aan te merken.

Dan gingen we naar het paradijs, een B&B een uurtje buiten Pilanus Nat. Park. Schitterende locatie, schitterende ontvangst, lekker eten, goede en propere kamer ! Werkelijk fantastisch, ik kan je alleen maar aanraden om dit aan andere gasten door te geven in de toekomst. Wij gaan er zeker nog terug !

Nadien naar het Watergebergte, daar werden we ontvangen door een Nederlander en iemand uit België. De ontvangst was hartelijk en het eten was lekker. Enkel waren we daar naar ons gevoel een dagje te lang omdat er in de streek niet zo heel veel te doen was. Voor de rest was het wel een leuke accomodatie gelegen in de bush. Entabeni is een fantastisch park, maar hadden we geweten dat we ’s avonds moesten terugkeren zouden we toch voor overnachting gekozen hebben in entabeni ondanks de prijs … Reden hiervan was de nogal akelige ervaring met dronken bestuurders in het donker van de nacht.e overnachting in thanda tau was mooi meegenomen en een leuk park, ook propere kamers.

De overnachting onderweg, was goed, leuk park en propere kamer.

Leuke accomodatie en de prachtige drakensbergen, naar het boys choir geweest, howick falls etc. Unieke ervaringen en fijne beleving.

Ten slotte in een Lodge, Namitie Plains Game reserve, wat een fantastische beleving, goede begeleidster voor de safaris gehad. Enorm lekker gegeten. veel gezien en wat een luxe!

Nogmaals bedankt voor het goede regelen van alles en we hopen zo snel mogelijk terug te kunnen keren en op jouw diensten beroep te doen.

Groetjes, 
Niels en Larissa

Februari/maart 2018

 

 

FAN TAS TISCHE REIS!

   

Februari 2018

Afgelopen zaterdag zijn we thuisgekomen na een FAN TAS TISCHE reis.

Wát hebben we genoten.

Pilanus National Park

De enorme beleving begon al gelijk in ons eerste B&B. En wat te bedenken van de reis hier naartoe. Wat spannend allemaal!

We hebben daar verschrikkelijk genoten. Ook doordat het de allereerste indrukken waren natuurlijk. Wát een ervaring om de olifanten in “je achtertuin” te zien lopen, terwijl je op je terrasje zit.

Zaterdag Pilanesberg bezocht, GEWELDIG, en zondags een hiking gedaan op een rotsachtige berg. Ook super leuk.

Colchester:

Rustig dorp maar super hartelijke ontvangst door de eigenaar, Jesse

Addo was geweldig en voor de jongelui het sandboarden was ook leuk om te doen, maar het was die dag erg heet.

Ontzettend genoten op deze locatie.

Oudtshoorn

Hartstikke leuk verblijf.

We hebben de struisvogelfarm bezocht en ’s middags zijn we de Swartbergpass-route gaan rijden. Wát een fantastisch gebied

Hermanus:

Ook prachtig.

Weer heel anders maar fantastische locatie.

Leuk stadje.

Hebben hier de Fernkloof, Cliffpath, gelopen. Leonie waarschuwde voor overvallers maar er zou ook voldoende security ter plaatse zijn ivm overvallen die afgelopen maanden hadden plaatsgevonden. Er was inderdaad veel security op de been maar we hebben ons totaal niet onveilig gevoeld.Heerlijk gegeten en gezellig geborreld bij Dutchies, aan het strand.

Ten slotte:

Noordhoek

Ook dit was weer een fantastische locatie. Het was wel een beetje ver van Kaapstad dus we zijn aardig wat benzine en reistijd kwijt geweest om heen en weer te rijden. Dat mocht de pret niet drukken. We hebben alle highlights wel bezocht/bezichtigd.De mannen hebben de zonsopgang bij Lionshead gedaan, we hebben een helicoptervlucht gemaakt, naar Robbeneiland geweest enz….In Stellenbosch en daarbuiten hebben we een heerlijke fietstour gedaan, geweldig zeg, ook de wijn smaakte erg lekker..

Kortom, we hebben ontzettend genoten en heel veel baat gehad bij de tips en algemene info die je ons hebt toegestuurd.

Hartelijk dank daarvoor. Ik zal je zeker aanbevelen als mensen naar Zuid-Afrika willen.

Familie Gerbrands.

(5 personen)

 

 


Fantastiche vakantie gehad!!!!

  We hebben een fantastische vakantie gehad, die helemaal aan onze verwachtingen en wensen voldeed: Prachtig weer, zeer goede locaties, perfect eten, super aardige en gastvrije mensen en heel erg veel wild gezien. Aankomst en verblijf vlakbij het vliegveld. Prima geregeld! We zijn op tijd opgehaald en waren binnen een kwartier bij ons verblijf. Wat een aardige en gastvrije mensen! Heerlijk gegeten (er was veel te veel) en prima geslapen. Kamers misschien wat gedateerd, maar een prima bed en douche. Verblijf en bezoek aan Pilanesberg. Het Guesthouse was het meest gedateerd en het minst luxe. De gastheer was ook hier zeer gastvrij en het eten prima. De locatie was ook goed, dichtbij een van de ingangen van het park. Het park zelf vinden wij een aanrader. Het landschap is erg afwisselend en we hebben erg veel (verschillend) wild gezien. Het park is goed begaanbaar, waarbij er ook een aantal spannende “off road” routes zijn. Verblijf en bezoek Madikwe. De absolute topper. Wat een luxe en gastvrijheid. En wat een mooie locatie met de waterpartij voor de deur en de ondergrondse hide. Rond de drinkplaats zijn de hele dag dieren te zien. Olifanten (soms meer dan 30 tegelijk), impala’s, wrattenzwijnen, zebra’s, giraffes en ’s nachts ook nog andere bezoekers zoals waterbuffels, neushoorns, hyena’s, etc. De kamers waren heerlijk, met een warme kruik voor de nacht, en het eten was erg goed. We hadden een ervaren, enthousiaste en flexibele gids op de game drives. Veel wild gezien: Leeuwen, neushoorns, olifanten, waterbuffels, cheeta’s, diverse soorten antilopen, etc. Verblijf en bezoek  Welgevonden. Ook ontzettend mooi en luxe. Prachtige, ruime kamers bovenop een berg en dus met een fantastisch uitzicht. We hebben hier ook erg genoten van alle verwennerij. ’s Avonds werd zelfs de open haard op de kamer voor ons aangestoken, zodat het lekker warm was wanneer we terug kwamen. Heerlijk gegeten. Wat een beetje tegenviel, na Madikwe, waren de game drives. We hebben niet veel wild gezien en er werd niet off-road gereden. Ook hadden we de indruk dat er weinig communicatie was met de andere gidsen, waardoor we op onszelf waren aangewezen. De natuur is wel groener en gevarieerder dan in Madikwe. Verblijf en bezoek Magoebaskloof/Haenertsburg. Leuk guesthouse met een bijzonder aardige gastvrouw. Het dorpje stelt niet veel voor, maar we hebben lekker gegeten in een plaatselijke pub. Mooie omgeving. Groot contrast met het gebied waar we eerder waren. Zeer groen en bergachtig. Het tokkelen door de Magoebaskloof was een ontzettend leuke ervaring en een prettige en actieve afwisseling in het programma. Verblijf en bezoek  Kruger Park. De accommodatie was qua luxe verblijf minder vergeleken met Madikwe en Welgevonden. De kwaliteit van het avondeten was hier ook minder. Wel voldoende hoor. De boomhutten zijn leuk, maar de eerste avond hadden we veel wind en dan gaat de hele hut heen en weer en dat maakt veel herrie. Kortom: Bijna niet geslapen! De gastheer was ontzettend aardig en weet heel veel over Z-Afrika en de natuur. Kruger was qua wild het hoogtepunt. We hebben hier de big 5 gespot. Veel leeuwen, olifanten en waterbuffels. Daarnaast ook neushoorns en 3 luipaarden. Hoogtepunt was de jacht en live kill van een impala door 5 cheeta’s. Verder veel antilopen, zebra’s giraffes en vele bijzonder mooie vogelsoorten. Een ontzettend mooie ervaring! . Je hebt ons echt ontzettend goed geholpen en we zijn een fantastische ervaring rijker. Het reisschema zat ontzettend goed in elkaar. Afstanden en rijtijden klopten en alles was goed te doen. De locaties waren goed gekozen en de kwaliteit varieerde van goed tot uitstekend. Wij zijn erg tevreden en kijken met veel plezier op onze vakantie terug.  Als andere mensen overwegen om naar Z-Afrika op vakantie te gaan, maar geen groepsreis willen doen, zal ik ze zeker adviseren om contact met je op te nemen. Heel erg bedankt!!

Fam. A.   Juli 2017

 

Dank voor de leuke reis, geweldig

  Na de vlucht werden we goed opgevangen door Willem en Yvonne, wat een schatten zijn dit. Na een heerlijk nacht slapen en een lekker ontbijt, zijn we de huurauto gaan halen en reden we naar onze tweede bestemming. Wat een stad zeg Johannesburg, groot en druk. Maar na een uurtje rijden waren we in  Nowere land, en wat een mooie natuur al.

We willen je laten weten dat we alles heel makkelijk hebben kunnen vinden, dankzij je mooie reisgids, de onderkomens waren mooi en goed. En ook de tips voor onderweg waren leuk en handig.

We hebben genoten en hopen zeker nog een keer terug te komen naar Zuid Afrika en weer met jouw hulp. Dank Annemieke.

Familie S. maart 2017

Een fijne reis door Zuid Afrika

Een fijne reis naar Zuid Afrika Wij zijn individueel op reis geweest en hebben de auto en de verschillende b&b laten bespreken door South African Personal Travels. Wij zijn uiterst tevreden over het verloop van de reis. Annemie Nieboer had alles prima geregeld. Wij konden met haar tot in de finesses bespreken wat onze wensen waren. Fijn was dat ze direct reageerde als wij iets te vragen hadden. Echt een aanrader voor mensen van jong tot ouder die zelfstandig op reis willen gaan.

Walle en Hanneke Mulder

1 februari tot 2 maart 2017.

Geweldig

Als eerste zou ik je willen mededelen dat we nu al Zuid Afrika missen. Het is momenteel wel zonnig maar erg koud in NL, vergelijk met Kaapstad. Wij hebben met zijn allen erg genoten van de reis, erg veel indrukken opgedaan met o.a. betrekking tot het verschil tussen blank en zwart, maar ook het grote verschil in rijkdom en armoede. Het was inderdaad een erg lange reis en het was zeker de moeite om hiervoor een dag uit te trekken om bij  te komen. Dank zij het vele werk wat jij voor ons al gedaan had met betrekking reserveren van kaarten e.d. heeft ons zeer goed geholpen om de tijd door te komen. We hebben zelfs bezichtigingen omgewisseld daar waar het mogelijk was. Wat wel gecancelled werd was het bezoek aan Seal island vanwege storm, echter we hebben dit de dag erna kunnen doen dus geen probleem. Onze dochter heeft aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee in Muizenberg (achteraf bleek dat ze hem verloren had) bij de lokale politie en kreeg te horen dat ze die niet meer terug zou zien. Dus alles geblokkeerd en nieuwe passen aangevraagd. Na 4 dagen kreeg ze ineens een bericht op facebook dat iemand de portemonnee gevonden had, dus opgehaald en alles zat er nog in van Nederlands geld tot dierbare herinneringen en pasjes. We hebben alleen maar plus punten voor je omdat we alles relax hebben kunnen bezichtigen. Accommodatie was goed, winkels in de buurt en het eten was lekker en goedkoop in vergelijk met Nederland. De tafelberg konden we elke dag zien liggen vanuit ons apartment. De dag van bezichtiging hebben we veranderd en dit bleek een goede keuze te zijn geweest want de rest van de tijd was er steeds een dikke wolk boven de berg te zien. De kinderen zijn lopend naar boven gegaan (3,5 uur) en wij met de kabelbaan. Voor Robbeneiland is het inderdaad aan te bevelen om pillen tegen zeeziekte mee te nemen de zee kan erg onrustig zijn. Bij seal island was er de mogelijkheid om de seals te zien echter je kon niet al te goed kortbij komen. Vanaf de windkant stonk het enorm en dit was niet zo fijn natuurlijk. Voor andere mensen zou ik ze in ieder geval aan raden om te reserveren bij restaurants, anders is er geen plaats meer vanwege de drukte. Al met al was het voor ons een zeer plezierige tijd en zullen dan ook vaak aan Zuid Afrika terug denken.Een aanrader voor mensen kan ook de Vergenoegt wijn estate in Stellenbosch zijn met zijn duckparade. Hier worden eenden gebruikt voor het biologisch bestrijden van onkruid. Leuk om te zien.

Ook wij waren in het begin wantrouwend om zomaar iemand iets te laten regelen zonder dat we konden zien of het wel betrouwbaar was of niet. Dit was natuurlijk zowel voor jou als voor ons een gok maar alles is goed gekomen.   Hartelijk bedankt voor de moeite die je voor ons gedaan hebt en dat wij een bijzondere leuke periode door hebben kunnen brengen in Zuid Afrika met lieve en leuke mensen want dit is ons ook opgevallen.

With kind regards,   Michel en familie

januari/februari 2017

Super tevreden

“Wij zijn super tevreden over alles wat Annemieke voor ons heeft geregeld en aanbevolen. Ze denkt erg goed mee, veel meer dan de standaard reisbureaus voor specialistische reizen, en is oprecht geïnteresseerd in de ervaringen van de reiziger. Ook alle door haar verstrekte informatie was uiterst correct en dit alles heeft ertoe geleid dat we met ons gezin de vakantie van ons leven hebben gehad. Zuid-Afrika is een geweldig land met een grote diversiteit aan culturen en dieren. Wij raden wel aan om de focus niet alleen op een safari te leggen, bezoek ook zeker de Drakensbergen want veel mooier wordt de natuur niet. Daarnaast is het ook zo ongerept in vergelijking met bv de Alpen.” Mvg Maarten en familie. December 2016/Januari 2017.

Onvergetelijke reis!

Dag Annemieke,

Na een zeer geslaagde vakantie zijn we weer thuis. Vermoeid vanwege de nachtvlucht, maar zeer voldaan. We willen je hartelijk danken voor al je activiteiten, niet in de laatste plaats, de ad hoc wijzigingen tijdens de reis. Allemaal snel en al meedenkend verwerkt, helemaal top! Dat hebben we echt als heel prettig ervaren. Met dank aan je kennis en inzet is onze reis geworden wat het is: onvergetelijk. Family H. (zomervakantie 2016)

 

Geweldige reis.

De hotels waren super. Alles was ok. We hebben twee dagen door het Kruger Park getoerd. Veel dieren gezien. MM was een leuk b&b welke gerunt wordt door twee oudere mensen en hun zoon. Heel bezorgd en behulpzaam. Ze praten Afrikaans en hebben ons de eerste Afrikaanse woorden geleerd. De Soweto Tour was ook leerzaam. We hadden nog tijd over en de gids heeft ons toen nog door Johannesburg getoerd en boven op een groot kantoorgebouw gestaan. Sefaphane was ook goed. Leuke huisjes Vond het alleen wat massaler. Veel Nederlanders… H lodge vond ik het mooiste hotel. Leuke uitstraling en vriendelijke mensen.  B&B in Swaziland werd gerund door een Belgische vrouw. Heel aardig. Ook St. Lucia met oud en nieuw was helemaal leuk. Lekker op het strand. Er is ook een leuk park waar we neushoorns hebben gespot. Ik vond Zuid-Afrika een prachtig land. We gaan zeker nog een keer terug. We hebben het gevoel dat er nog veel te zien is. De mensen zijn aardig. Bedankt voor alle hulp.

Eelco en family, december 2015

Wat een goed georganiseerde trip.

Annemieke weet veel van het land en zijn zelf avontuurlijk ingesteld en dat geeft een vertrouwd gevoel. Ze zijn eerlijk en betrokken. Wij hebben zelfs onze hele reis door Zuid Afrika door Annemieke laten plannen en we zijn daar ongelofelijk blij mee: iedere suggestie die we volgden leverde weer onvergetelijke ervaringen op. Kritisch en reëel, wat wel en niet te doen: wij voeren blind op de suggesties van haar. Annemieke heel erg bedankt en mochten we ooit weer in SA komen dan komen we zeker bij jullie terug! ·

Fam. H. ( 5 personen) uit Haren

Highly recommend

Great trip in South Africa.

With Annemieke we did many trips. We went to the cheeta sanctuary to see a lot of animals. and cheeta’s. We also went to the elephant senctuary to walk and even kiss with them. Super. We also went to the monkeyforest where many kinds of monkeys live in the wild, most of them where badly treated. I had one on my back al the time. We also went to Johannesburg a few times and had some good times in a shopping mall that was build like the old city of Rome. If you want to lose your money go to the casino there.

Annemieke planned our whole trip, from Kurger, Swaziland, St. Lucia, and the Cape region. It was super! If you like to go eating out no problem food and prices are very good. We had a extremely good time there and recommend it to anyone.

H&K  January 2012.

“Gastfreundschaft pur – in angenehmster Atmosphäre!”

Wir, ein Ehepaar, haben soeben unseren zweiwöchigen Urlaub in Südafrika beendet. Als Unterkunft und Zentralpunkt für viele Tagestouren hatten wir – als Ergebnis unserer im letzten Jahr durchgeführten Internetrecherche – Annemieke ausgewählt. . Wir hatten z.B. diverse Auskunftsziele avisiert, die wir als Touren von die Annemieke super organisiert “einfach nur noch anzutreten brauchten”. Alles SUPER SUPER SUPER!. Auch an dieser Stelle von uns aller herzlichsten Dank für Eure tolle Gastfreundschaft und das klasse Urlaubsprogramm.

C&V